Każda kobieta potrzebuje pełnego zestawu witamin, jest grupa witamin, których potrzebuje jednak wyjątkowo. Do tych witamin zalicza się witamina E. Jest ona niezbędna kobietom, które zamierzają zajść w ciążę, kobietom cierpiącym na PMS oraz kobietom w okresie menopauzy. Bogatym źródłem witaminy jest olej rzepakowy, migdały i pestki słonecznika. Prawidłowy proces krzepnięcia krwi zapewnia witamina K. Jest ona wytwarzana przez organizm, ale jej źródłem są także zielone warzywa. Obie te witaminy należą do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, jedząc zielone warzywa koniecznie trzeba dodawać do nich olej lub oliwę. Witamina K powstaje dzięki obecności dobrych bakterii, które znajdują się w układzie pokarmowym. Kefir i jogurt wpływają na większą produkcję tych bakterii, dlatego dietę wzbogacić należy o te produkty mleczne. Kobiety, które bardzo obficie miesiączkują potrzebują zwiększonych ilości witaminy C, która zapewnia lepsze przyswajanie żelaza chroniącego organizm kobiet przed anemią. Jednym ze źródeł tej witaminy mogą być cytrusy.